Wandelcoaching iets voor jou?

Wandelcoaching heeft enkele grote voordelen. Soms is het handig om voor bepaalde opdrachten te zitten, omdat je pen en papier moet gebruiken.

Voor mensen die kiezen voor of twijfelen aan gewone (zittende) of wandelcoaching, hier de voordelen op een rij:

  • Je loopt en kijkt beide vooruit. Elkaar in de ogen kijken is soms confronterend, dus praat je makkelijker en vrijer.
  • Een natuurlijke omgeving geeft rust en haalt je uit je dagelijkse sleur, waardoor je beter kunt nadenken en beter bij je gevoelens en onderbewuste kunt komen.
  • In de natuur verbetert je concentratie en je geheugen.
  • In de natuur wordt je stressniveau verlaagd.
  • In de natuur zijn is heilzaam voor je hart en gezondheid (met algehele positieve effecten).
  • 90 minuten in de natuur leveren je een geluksgevoel op.
  • Je maakt een diepere verbinding met jezelf en je onderbewustzijn.
  • Het maakt je weerbaarder als je weer de dagelijkse draad oppakt en je kunt stress beter hanteren.
  • Het verlaagt de prikkels en je komt tot rust.

De Derde Richting stelt altijd voor om de intake gewoon zittend te doen en daarna een afspraak in de natuur te plannen. We gaan dan wandelen en tegelijkertijd gaan we gewoon verder waar we gebleven waren. Naast de coaching kan je dan gelijk ervaren wat de aanweziheid in de natuur met je doet.

Mensen dienen meer te bewegen en wandelen is een laagdrempelige manier van bewegen met grote gezondheidsvoordelen. Wellicht krijg je er een hobby bij! In Canada en China krijg je op recept bezoeken aan de natuur voorgeschreven, als er disbalans in je leven is of je fysieke klachten ervaart die geen medische oorzakelijk gevolg hebben. We maken deel uit van de natuur maar zijn er steeds verder van verwijderd geraakt. Toch zijn we onlosmakelijk verbonden met de natuur en verblijven in de natuur werkt positief voor ons algehele welzijn. Het geeft ons de kans om even uit de dagelijkse hectiek te stappen en tijd voor onszelf te nemen. We kunnen ontspannen en dat is hard nodig in ons drukke leven. Dus ga deze positieve natuurlijke uitdaging ook aan. Laten we samen starten en ervaar de voordelen.

Afspraken bij ons centrum in Beekbergen kunnen we ook plannen vanaf de parkeerplaats van de ‘Loenermark’ in Loenen, waarvandaan de Wandelcoaching of afspraak begint. Als je het niet ervaart of probeert, kun je er niet over oordelen. Paar wandelschoenen of gympen en een jas afgestemd op het weer is alles wat u nodig hebt. Dus gaat u het ook een keer proberen?

–>
–>

Gerelateerde berichten

Alle artikelen

Geïnteresseerd in hulp bij jouw persoonlijke ontwikkeling?

contact-img
-->