Ons team

Of je nu linksom of rechtsom wilt gaan, bij de Derde Richting geloven we in de kracht van keuze en flexibiliteit. We zullen je inspireren om nieuwe wegen in te slaan, om uit je comfortzone te stappen en uitdagingen met vertrouwen tegemoet te treden.

De Derde Richting is een centrum dat samenwerkt met tal van coaches voor mensen die zich persoonlijk willen ontwikkelen. Daarnaast zijn we actief op zakelijk gebied, waarbij onze professionals en specialisten instellingen en bedrijven helpen adviseren bij organisatieveranderingstrajecten. Beide diensten zijn maatwerk.

De grondlegger en initiatiefnemer van De Derde Richting is Wouter Kosterman. Hij is zowel (business-)coach als adviseur en heeft zich gespecialiseerd in persoonlijke ontwikkeling en het begeleiden van organisaties bij veranderingsprocessen. Bovendien is hij zelf ondernemer in de toeristische- en vastgoedsector, evenals in zakelijke dienstverlening, zowel in Nederland als daarbuiten. Onderaan deze tekst kun je meer lezen over de achtergrond van deze creatieve zakelijke ondernemer.

De Derde Richting zoekt altijd naar de juiste benadering voor jouw doelen of hulpvraag.

Bij De Derde Richting staat een open en transparante aanpak centraal, en we streven naar oplossingen die op maat worden uitgewerkt en geschikt zijn voor de diverse unieke situaties. Hoe bereiken we dat? In eerste instantie gaan we met jou (middels een intakegesprek) of met de zakelijke opdrachtgever in gesprek. Dit gebeurt geheel vrijblijvend. Vervolgens presenteren we een plan van aanpak, inclusief een tijdspad. Beide zijn niet in beton gegoten, omdat werken met mensen flexibiliteit vereist. Niemand kan precies voorspellen hoe lang het duurt om nieuwe wegen te internaliseren, en soms kan het plan worden aangepast om zaken verder te verduidelijken of om meer oefentijd of ruimte voor nieuwe gewoonten te bieden. Leren door te doen. Dankzij onze ervaring hebben we echter een goed idee hoe we de gestelde doelen kunnen bereiken.

Onze kracht ligt in het vermogen om onze cli├źnten en opdrachtgevers uit te leggen wat we doen en waarom het werkt. Onze benadering is gebaseerd op onderzoek en theorie, waardoor mensen begrijpen wat er in hun brein en lichaam gebeurt, en waarom specifieke zaken training en oefening vereisen. De verschillende methodieken die we gebruiken, hebben hun succes bewezen. We zijn sociaal, creatief, recht door zee, open en transparant. Succes wordt behaald door heldere doelen te stellen, en we nemen individuen serieus, begrijpend dat iedereen een unieke aanpak vereist. Iedereen is immers anders.

Wie is Wouter Kosterman?

Hij is ondernemer in de toeristische en recreatieve sector, en hij is actief in de zakelijke dienstverlening. Hij heeft vanuit het niets meerdere bedrijven opgebouwd en is daarin zeer succesvol gebleken. Door de groei van de bedrijven, de toename van personeel en de omzet, heeft hij bewezen zich steeds aan te passen aan veranderende marktomstandigheden. In de afgelopen 25 jaar heeft hij zijn organisaties voortdurend aangepast, wat hem een schat aan ervaring heeft opgeleverd. Hij is van mening dat een organisatie zich voortdurend moet aanpassen aan de veranderende omstandigheden, ongeacht wat deze zijn. Dit vereist inzicht en aanpassingsvermogen van het management en het personeel. Stilstand betekent immers achteruitgang. Vasthouden aan het oude en niets doen leidt vaak tot een doodlopende weg. Duurzaam aanpassen met flexibiliteit is noodzakelijk, en het beste uit mensen halen is de sleutel tot succes. Hij heeft deze ervaring opgedaan in zijn eigen organisaties en later bij tal van externe bedrijven als adviseur en trainer. Zijn ervaring is aanzienlijk, maar zijn inlevingsvermogen en creativiteit zijn nog groter. De centrale vraag is: waar kunnen we binnen organisaties ruimte vinden voor verbetering en innovatie? Waar liggen er kansen? Vaak heeft het management blinde vlekken en organiseert het vanuit het perspectief van waar ze vandaan komen, waardoor unieke kansen over het hoofd worden gezien. Ook blijft het potentieel van het bestaande kapitaal vaak onbenut – het reeds aanwezige personeel! De unieke kwaliteiten van medewerkers worden vaak over het hoofd gezien, waardoor een aanzienlijk potentieel onbenut blijft. Dat is natuurlijk zonde, en hierin ligt voor hem de uitdaging om dit aan het licht te brengen en samen aan de slag te gaan. Het uiteindelijke doel is om het beste uit organisaties en medewerkers te halen. Hiervoor heeft hij een eigen filosofie ontwikkeld, die hij combineert met diverse trainingsmethodieken om het aanwezige potentieel te ontdekken binnen de altijd bestaande beperkingen. Hierin is hij en zijn team zeer succesvol gebleken. Verschillende strategie├źn zijn effectief gebleken, maar zijn creativiteit, kennis en inzicht op basis van theorie en onderzoek maken het verschil. Leren en veranderen bij een individu vereist inzicht, anders kunnen zelfs de gestelde doelen niet worden bereikt. Iedere aanpak en implementatie is uniek en vraagt om een creatieve benadering. Aangezien alle organisaties en individuen uniek zijn, bieden we geen standaardprogramma’s. We doen grondig onderzoek, leggen uit waarom verandering moeilijk kan zijn, bieden inzicht en leveren maatwerk voor elk individu.

Hij is een inspirerende motivator voor mensen, een doorzetter en oplossingsgericht. Hij komt graag kennis met u maken!

–>
Inzicht
Creativiteit
Op maat
Ervaring
contact-img
-->