Persoonlijke ontwikkeling

Wat is persoonlijke ontwikkeling nu eigenlijk? Het algehele begrip omvat het proces van het verbeteren en ontwikkelen van iemands kennis, vaardigheden, capaciteiten, attitudes en persoonlijkheid. Je ziet het al, dat omvat veel. Het gaat hierbij om bewust werken aan het vergroten van je zelfinzicht en het ontwikkelen van je eigen potentieel.

Binnen coaching gaan we niet je hele leven op z’n kop zetten. Dat is vaak niet nodig. We kijken gericht wat en waar er verbeteringen of veranderingen noodzakelijk zijn, zodat je kan werken aan de vraag of de uitdaging. We spreken liever van een uitdaging dan van een probleem.

Persoonlijke ontwikkeling is een proces, waarbinnen wij het vliegwiel kunnen zijn. Wij drukken en draaien aan de juiste knoppen en jij kan verder in de praktijk. Veranderen kost tijd. Je kunt ook veel zelf doen, want als je eenmaal weet waar je op moet letten of waar je aan moet werken, gaat het proces min of meer vanzelf. Wat je aandacht geeft groeit immers. Als de kleine stapjes succesvol blijken, neemt de motivatie ook toe. Dan zit je in een vernieuwde positieve flow in de goede richting, De Derde Richting zoals wij deze noemen.

De persoonlijke doelen kunnen betrekking hebben op het vergroten van zelfvertrouwen, het verbeteren van communicatieve vaardigheden, het omgaan met anderen, het ontwikkelen van leiderschapskwaliteiten (dat is niets anders dan zelf verantwoordelijkheid nemen voor je eigen bestaan) of het vinden van een balans tussen werk en privéleven.

–>
–>

Blogs & nieuws

Alle artikelen
contact-img
-->