Ander leven

Soms zit je vast in je leven en denk je: Is dit het? Moet ik zo nog jaren verder? Dit leven is niet wat ik wil, ik wil eigenlijk wat anders! Er bekruipt je een gevoel van ongemak en ontevredenheid. Er zijn tal van beren op de weg die je tegenhouden om tot een verandering te komen.

Je ‘beperkende overtuigingen’ houden je waar je bent, omdat je een tal van tegenargumenten kan verzinnen om niet in actie te komen. Maar diep in jou knaagt er iets en dat blijft altijd aanwezig, de wens tot een (grote) verandering. Je wilt het anders gaan doen! Maar waar moet je beginnen?

Als je ongelukkig bent, kan dit verschillende gevolgen hebben op zowel je mentale als fysieke welzijn.

Hier zijn een paar mogelijke gevolgen van ongelukkig zijn:

  • Slechte mentale gezondheid: Ongezonde emoties zoals verdriet, frustratie, woede, en angst kunnen leiden tot psychologische problemen zoals depressie, angststoornissen, eetstoornissen, en verslavingen.
  • Slechte fysieke gezondheid: Langdurige ongelukkigheid kan leiden tot fysieke klachten zoals chronische vermoeidheid, hoofdpijn, rugpijn, en spijsverteringsproblemen.
  • Negatief gedrag: Mensen die ongelukkig zijn, kunnen vatbaarder zijn voor negatief gedrag zoals overmatig alcoholgebruik, roken, drugsgebruik, en een ongezonde levensstijl.
  • Sociale isolatie: Ongelukkigheid kan er ook voor zorgen dat mensen zich terugtrekken uit sociale situaties, waardoor ze zich geïsoleerd en eenzaam kunnen voelen.
  • Verminderde prestaties: Ongelukkigheid kan ook leiden tot verminderde prestaties op school, werk of andere belangrijke taken, zoals het huishouden en je gezin.

Vaak houdt je het bovenstaande zelf in stand uit angst en onzekerheid. Aan jou om dit proces te doorbreken. De Derde Richting helpt je met dit proces, want ergens in je leven moet je de regie weer oppakken en moet je in actie komen! Soms is de ontevredenheid groter dan de oplossing, kleine veranderingen kunnen al een enorm verschil maken. Ook als je aan je probleem werkt, in actie komt dus, kan al een positieve bijdragen leveren aan dit proces van een wens of behoefte.

Hieronder zijn een aantal invalshoeken waarmee we tot een duurzame verandering in je leven kunt komen:

  • Het doen van zelfonderzoek; We zoeken uit wie je bent en wat je werkelijk wilt. Wat zijn je passies en waar word je blij van? Waar wil je echt voor gaan, zodat je vanzelf gaat exploreren? Want als je in je flow zit gaat het immers vanzelf. Leven vanuit je kernwaarden, maar welke zijn dat?
  • We onderzoeken uit wat je wilt veranderen? Er zijn tal van gebieden die je kunt veranderen, zoals je relatie, je werk, je omgeving, je vrienden, je woonplek, je gezondheid en je financiën. Of wellicht een combinatie van deze gebieden. Vaak is het niet noodzakelijk om alles te veranderen en als je de kern weet, kun je daaraan werken. Dat is wel zo efficiënt dan dat je alles op z’n kop zet. Stap voor stap, met een plan.
  • Jij komt in actie; Vaak is afwachten het probleem. Diep van binnen weet je vaak wel waaraan je eigenlijk zou moeten beginnen, maar je komt niet in actie. De vraag is waarom niet? Dat kunnen we samen uitzoeken, zodat je weer verder kunt.
  • Leer flexibel zijn en flexibel te leven; Een grote mate van flexibiliteit geeft grote voordelen. Houd niet vast aan het oude en het zelfde, sta open voor het nieuwe en ga het avontuur aan. Je moet bereid zijn je aan te passen aan veranderende omstandigheden. Maar wat weerhoudt je van deze stap? Want een ding is zeker, de maatschappij veranderd, jij veranderd, mensen om je heen veranderen, dus jij moet je daaraan kunnen aanpassen.
  • Zorg ervoor dat je gemotiveerd blijft en niet opgeeft; Motivatie is de sleutel tot succes. Zonder motivatie kan er geen verandering plaatsvinden. Maar je kunt alleen gemotiveerd blijven als je doet wat je echt wilt en waar je voor staat. Het is dus van essentieel belang om uit te zoeken wat dat voor jou is. Wij kunnen je daarbij helpen.

Veranderingen kosten tijd, aandacht, focus en inzet. Het is een proces met tegenslagen en successen. Maar het is beter om kleine stappen te zetten en succes te ervaren, in plaats van te streven naar een groot, onhaalbaar doel. Samen met De Derde Richting kan je ontdekken wat jij nodig hebt, wat je echt wilt en hoe je daar kunt komen.

Wij hebben een tal van methodieken die je helpen om je wat je wil te visualiseren en zo nodig grondig de voor- en nadelen van je wensen te onderzoeken. Vaak komt het voor dat mensen als ze dit proces hebben doorlopen juist uitkomen bij een ander punt dat ze in eerste instantie hadden verwacht. Vaak overzie je ook niet echt waar je staat. Maar een ding is zeker dat je eigenlijk zonder angst en stress tot een autonoom en vrij en gelukkiger bestaan wil komen. Daar gaan we dan ook voor!

–>
contact-img
-->