Eenzaamheid oplossen

Eenzaamheid ervaren is vervelend en kan je welzijn negatief beïnvloeden. Wij helpen je stap voor stap om dit aan te pakken. Samen onderzoeken we gebieden waarin je kunt bijdragen aan verandering;

  • Het in contact komen met andere mensen, bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk te doen, hobbyclubs, sportclubs of lid te worden van een (praat-)groep of andere vereniging of instelling die past bij jouw wensen en interesses.
  • We gaan kijken of je je sociale vaardigheden kan verbeteren. Als je het moeilijk vindt om met anderen te praten of om nieuwe mensen te ontmoeten, kan het nuttig zijn om te werken aan je sociale vaardigheden. Je kunt bijvoorbeeld oefenen door jezelf uit te dagen om nieuwe situaties aan te gaan en aan je zelfvertrouwen te werken.
  • Bouw aan bestaande relaties. Ga tijd doorbrengen bij mensen die je al kent en neem initiatief om iets te organiseren. Dat kan spannend zijn, maar we kunnen samen kijken welke activiteiten bij je passen, zoals het organiseren van een feestje of een etentje.
  • Leer om open en eerlijk te zijn over hoe je je voelt. Andere mensen zijn van nature behulpzaam en zorgzaam en als je je gevoelens deelt, zul je zien dat anderen bereid zijn je te helpen. Dit is een lastige stap, wellicht vanuit schaamte of onzekerheid, maar we kijken samen welke mensen in je omgeving geschikt zijn om mee te praten.

Met een op maat gemaakt plan en ondersteuning ga je praktisch aan de slag. Onthoud, het oplossen van eenzaamheid vergt tijd en inspanning, maar met doorzettingsvermogen en onze begeleiding kun je succesvol veranderen. De Derde Richting staat voor je klaar!

–>
contact-img
-->