Onze werkwijze

Bij ons is coaching geen standaard trucje, maar maatwerk. Met jarenlange ervaring hebben we mensen geholpen om hun kracht terug te vinden. Onze aanpak helpt je om met een frisse blik naar jezelf en je omgeving te kijken. Wij geloven in de kracht van keuze, zelfs wanneer oplossingen ver weg lijken. Onze benadering is altijd gericht op het vinden van de juiste aanpak, met tastbare resultaten als doel. Ons succes komt voort uit praktijkervaring – wat werkt het beste voor wie? We hebben waardevolle inzichten vergaard die in de praktijk werken. Hierdoor kun jij aan de slag met doeltreffende opdrachten en stappenplannen, om positieve ervaringen op te doen, succes te ervaren en gemotiveerd verder te gaan.

Samen werken aan blijvende verandering

Bij ons draait alles om duurzame verandering. We staan naast je tijdens dit proces.

Kernwaarden en Benadering

Onze aanpak wordt gevormd door essentiële kernwaarden en invalshoeken. Neem de tijd om deze zorgvuldig door te lezen en maak kennis met onze werkwijze en uitgangspunten.

Holistische Visie

In onze particuliere coaching maken we gebruik van een holistische benadering. Deze filosofische aanpak erkent dat alles met elkaar verbonden is en niet los van elkaar kan worden bekeken of behandeld. Bij ons draait het niet alleen om symptomen van problemen, maar ook om de onderliggende oorzaken en het complete plaatje van de persoon, inclusief de omgeving. Wat heb jij nodig om duurzame verandering te bereiken en welke stappen moet je zetten?

Een holistische benadering omvat fysieke, emotionele, mentale en spirituele aspecten van een persoon en behandelt en benadert deze als één geheel. Hierbij houden we rekening met de omgeving en relaties van de persoon. Wij richten ons dus op het totaalplaatje van de persoon, binnen de grenzen en mogelijkheden. Dit biedt kansen om mensen te helpen transformeren. Verandering begint bij het besef dat je zelf verantwoordelijk bent voor je handelen, gedrag en gevoel, en dat je elke dag keuzes kunt maken binnen jouw mogelijkheden.

Positieve Mindset

De keuze tussen een positieve of negatieve benadering ligt in jouw handen. Neem verantwoordelijkheid voor je leven in plaats van je als slachtoffer te gedragen en anderen de schuld te geven van je pijn of verdriet. Jij bent de kapitein van je eigen schip en bepaalt de koers. Je keuzes bepalen waar je naartoe gaat. Het leven overkomt je niet; jouw keuzes vormen je pad. Je kunt ervoor kiezen om zaken los te laten, wetende dat je geen invloed hebt op anderen en externe omstandigheden. Het verleden achter je laten. Vaak besteden mensen echter veel energie aan zaken waar ze geen controle over hebben. Dit kan leiden tot uitputting, depressie en burn-out in een drukke en veeleisende wereld. Je hebt de keuze: vasthouden aan negativiteit of de volgende stap zetten richting verandering. Durf het avontuur aan te gaan en een andere weg in te slaan. Verandering begint met jouw keuze voor verandering.

Andere Perspectieven

Je kunt je vervelende baas of collega niet veranderen, maar je kunt wel leren hoe je anders met hen omgaat. Als je huidige baan niet bevredigend is, kun je ervoor kiezen ander werk te zoeken. In plaats van je te blijven ergeren aan je kinderen, kun je andere strategieën proberen en de verantwoordelijkheid op de juiste plek laten liggen. Jij hebt altijd een keuze. Maar welke keuze maak je en welke keuzes zijn in jouw belang?

Deconditioneren

Je hebt zelfs de kracht om je eigen gedachten, gevoelens en reacties op situaties te herprogrammeren, zodat ze positief worden. Dit is weliswaar geen eenvoudige opgave, maar het is absoluut mogelijk. Er zijn tal van methoden, suggesties en oefeningen beschikbaar om inzicht te krijgen in waarom je denkt, voelt en handelt zoals je nu doet. We analyseren de effectiviteit van je gedrag en beoordelen of het energie kost of oplevert. Jij kunt verandering brengen in dit patroon.

Optimaal Energiegebruik

Wanneer je op een constructieve manier omgaat met situaties, vergt dat inderdaad energie. Maar het kan ook vreugde, plezier en succes opleveren. Je kunt vol energie en voldoening je dag afsluiten. Jij hebt de touwtjes altijd en overal in handen. Je leeft vanuit je kern, je passie en je wezen, zonder moeite. Een lichter en meer vervullend leven is haalbaar, maar dit vereist zelfreflectie, bewustzijn, doorzettingsvermogen, wilskracht en motivatie om te veranderen.

Afrekenen met Oude Pijn

Het is essentieel om oude pijnen en problemen aan te pakken en te overwinnen. Ontdek waar je successen kunt boeken, waar je passie ligt en waarin je wilt uitblinken. Wees bereid je zwaktes onder ogen te zien en eraan te werken. Wanneer je doet waar je van houdt en waar je energie van krijgt, verlopen zaken vanzelf. In harmonie en balans leven betekent dat je veerkrachtiger met tegenslagen om kunt gaan en effectiever problemen aanpakt. Flexibiliteit om je aan te passen aan veranderende omstandigheden brengt meer ruimte en lichtheid in je leven.

Nieuwe Perspectieven

Als je steeds dezelfde weg bewandelt, kom je uiteindelijk op dezelfde plek uit en bereik je hetzelfde resultaat. Handel en gedraag je op dezelfde manier, dan blijft ook de reactie van je omgeving hetzelfde. Negativiteit trekt negativiteit aan, terwijl positiviteit positiviteit aantrekt. Wil je een ander resultaat? Dan moet jij veranderen. Richt je aandacht op jezelf, waar je wel controle over hebt, en neem verantwoordelijkheid voor die verandering. Dit vraagt om introspectie en commitment. Wij staan klaar om je inzichten en vervolgstappen te bieden, maar het is aan jou om gemotiveerd te blijven en aan jezelf te blijven werken. Verandering vergt tijd, evenwicht in je leven vergt tijd. Welke stappen wil jij nemen en waar wil je naartoe?

Overwinnen van het Ego

Het is een uitdaging om niet te luisteren naar je innerlijke kritische stem, je ego of je bewustzijn, die je het liefst op dezelfde plek houdt waar je nu bent. Leer in plaats daarvan je hart en intuïtie te volgen. Overwin je angsten, onzekerheden en trots om hulp te vragen. De eerste stap is het besef dat er verandering nodig is. Als je beseft dat je vastzit, geen uitweg ziet, niet vooruitkomt, stagneert, ongelukkig bent, negatief denkt of uitgeput bent, ben je al op de goede weg. Dit besef toont je wens om iets anders te willen. Je voelt dat er verandering moet komen. Jij hebt de keuze: stil blijven staan waar je nu bent en dezelfde resultaten krijgen… of je pakt het anders aan! Onthoud, je hoeft dit niet alleen te doen.

Samen op Pad

Laten we samen een plan smeden. Jij gaat aan de slag om nieuwe perspectieven te omarmen in denken, handelen en leven. Het leven wordt lichter en eenvoudiger als je leert los te laten, te accepteren en te kiezen voor de juiste stappen. Sommige zaken zullen hun greep op jou verliezen, terwijl je aan andere blijft werken waarvoor jij verantwoordelijk bent. Met een sterke basis kun je gelukkiger en vrijer voortgaan. Laten we samen beginnen en een afspraak maken. Onthoud: ‘Jij kunt verder, ook als onze begeleiding eindigt!’

Met vriendelijke groet,

Wouter Kosterman

Directeur ‘De Derde Richting’

–>

Geïnteresseerd in hulp bij jouw persoonlijke ontwikkeling?

contact-img
-->