Wandelcoaching

Wandelcoaching iets voor jou?

Wandelcoaching heeft enkele grote voordelen. Soms is het handig om voor bepaalde opdrachten te zitten, omdat je pen en papier moet gebruiken. Voor mensen die kiezen voor of twijfelen aan gewone (zittende) of wandelcoaching, hier de voordelen op een rij:

De voordelen

  • Je loopt en kijkt beide vooruit. Elkaar in de ogen kijken is soms confronterend, dus praat je makkelijker en vrijer.
  • Een natuurlijke omgeving geeft rust en haalt je uit je dagelijkse sleur, waardoor je beter kunt nadenken en beter bij je gevoelens en onderbewuste kunt komen.
  • In de natuur verbetert je concentratie en je geheugen.
  • In de natuur wordt je stressniveau verlaagd.
  • In de natuur zijn is heilzaam voor je hart en gezondheid (met algehele positieve effecten).
  • 90 minuten in de natuur leveren je een geluksgevoel op.
  • Je maakt een diepere verbinding met jezelf en je onderbewustzijn.
  • Het maakt je weerbaarder als je weer de dagelijkse draad oppakt en je kunt stress beter hanteren.
  • Het verlaagt de prikkels en je komt tot rust.

De Derde Richting stelt zelfs dat de intake lopend kan worden gedaan. Dat is laagdrempeliger voor je en dat ervaren mensen als prettig. Daarna kan je altijd besluiten of je een vervolg wenst zittend op wandelend. Bij een vervolg wandelend of zittend pakken we gewoon de draad weer op en gaan verder waar we gebleven waren. Naast de coaching kan je dan gelijk ervaren wat de aanwezigheid in de natuur met je doet. We geven ook thuis opdrachten waaraan je kan werken en zelf kunt u kijken of je thuis ergens vrij kan plannen om tijdens een zelf ingeplande wandeling de opdrachten te overdenken. Je stapt dan tijdelijk uit de realiteit en dat geeft rust en je kan je dan beter concentreren.

Mensen dienen meer te bewegen en wandelen is een laagdrempelige manier van bewegen met grote gezondheidsvoordelen. Wellicht krijg je er een hobby bij! In Canada en China krijg je op recept bezoeken aan de natuur voorgeschreven, als er disbalans in je leven is of je fysieke klachten ervaart die geen medische oorzakelijk gevolg hebben. We maken deel uit van de natuur maar zijn er steeds verder van verwijderd geraakt. Toch zijn we onlosmakelijk verbonden met de natuur en verblijven in de natuur werkt positief voor ons algehele welzijn. Het geeft ons de kans om even uit de dagelijkse hectiek te stappen en tijd voor onszelf te nemen. We kunnen ontspannen en dat is hard nodig in ons drukke leven. Dus ga deze positieve natuurlijke uitdaging ook aan. Laten we samen starten en ervaar de voordelen.

Start locaties zijn vanaf het centrum in Beekbergen of we plannen een afspraak vanaf de parkeerplaats van de ‘Loenermark’ in Loenen. Vanaf hier lopen we dan ca. 90 min. de intake kan ook wandelend. Wij zorgen voor de koffie en wat lekkers en jij kan wat water meenemen. Als je het niet ervaart of probeert kan je er immers niet over oordelen. Wat heb je verder nodig; wandelschoenen of gympen en een jas afgestemd op het weer is alles wat u nodig hebt.

Dus gaat u het ook een keer proberen?

Bel voor een afspraak!

 

–>
contact-img
-->