Zelfbeeld verbeteren

Iedereen is goed zoals hij/zij is. Je bent al compleet en af. Maar vaak vinden we dat zelf niet zo. We moeten van alles en we zijn zo tevreden over onszelf. We leggen de lat hoog en zijn niet tevreden over onszelf.

We zijn onzeker over onszelf, kruipen weg of laten ons niet altijd zien zoals we zijn. We gaan steeds in verschillende situaties verschillende rollen aannemen. We passen ons steeds aan. We denken dat we niet goed genoeg zijn of dat we het niet kunnen. Dat is zeer onaangenaam en vermoeiend. Dat maakt dan het leven lastig en niet waardevol en kost veel energie.

Het doel van werken aan je zelfbeeld is dat je kan vertrouwen op jezelf en tevreden bent met wie je bent in alle verschillende situaties. Er zijn diverse manieren en gebieden waaraan we kunnen werken om je zelfbeeld te verbeteren.

  • Identificeer je niet met je negatieve gedachten (zie: negatieve gedachten loslaten)
  • Focus je op je positieve eigenschappen

Ieder mens is uniek en heeft talloze positieve kwaliteiten. Door daar aandacht aan te geven, komt de rest op de achtergrond terecht. Door dit structureel onderdeel te laten worden van je zijn, gaan de negatieve, onzekere zaken minder een rol spelen in je leven.

  • Werk aan jezelf

Welke aspecten van jezelf moet je verbeteren en welke aandacht verdienen? Wat wil je veranderen en waar ga je ‘gas op geven’?

  • Vergelijk jezelf niet met anderen

Het leven is een grote competitie geworden. Laat het streven en het vergelijken los. Vertrouw op je eigen kwaliteiten en je eigen unieke karakter en ga vanuit je kern in het leven staan. Handel en leef vanuit je normen en waarden, altijd en val nooit in rollen. Wees wie je bent overal en altijd. Laat de meningen van anderen varen. Jij staat voor wie jij bent.

  • Wees aardig voor jezelf

We kijken naar onszelf met ‘eigen liefde’. We gaan ervan uit dat we met onszelf onze grootste vriend zijn. We hebben vertrouwen in onszelf en zijn blij met onszelf. Dan staan we sterk. We zijn vriendelijk en geduldig met onszelf en gaan liefdevol de verandering aan.

We doen samen onderzoek naar wie je bent en kijken naar je leven. Waar kom je vandaan? Waar sta je voor? Wie ben je en waarom reageer je zoals je reageert? Wat is de oorzaak van het feit dat je geen goed zelfbeeld hebt? Maar nog interessanter wordt het als we gaan werken aan een goed zelfbeeld en dat jij weer vol zelfvertrouwen verder gaat! De Derde Richting helpt je graag goed op weg.

–>
contact-img
-->