Zelfmanagement bevorderen

Wat is zelfmanagement? Het is het vermogen om bewust controle te hebben over je eigen leven, inclusief je eigen planning, gedachten, emoties en gedragingen.

Bij De Derde Richting streven we ernaar om jouw te ondersteunen bij het ontwikkelen van effectief zelfmanagement. Zelfmanagement is het vermogen van individuen om op een doeltreffende manier hun eigen leven, doelen, gedrag en emoties te hanteren. Onze trainingen bieden diverse strategieën en adviezen om cliënten te helpen hun zelfmanagement te versterken en meer controle te krijgen over hun persoonlijke en professionele leven.

Zelfmanagement kun je bevorderen door onder andere het volgende te ondernemen:

  • Stel haalbare doelen; Denk goed na over wat je wilt bereiken (zie onder andere gelukkig worden en autonoom worden).
  • Maak een plan; Maak een stappenplan en inventariseer welke stappen je moet zetten en welke middelen je daarvoor nodig hebt. Stel haalbare doelen.
  • Houd een dagboek bij; Schrijf je vorderingen op en reflecteer op je emoties, gedachten en gedragingen. Zo krijg je inzicht in de processen en kun je dingen bijsturen en veranderen.
  • Beheer je tijd; Maak gebruik van een agenda en to-do lijsten en kom deze afspraken met jezelf dan ook na. Leer prioriteiten te stellen. Wij leren wat echt belangrijk is. Niet de zaken die altijd aandacht vragen zijn belangrijk, zeker niet. Maar jij bepaalt wat boven aan je lijstje staat. Andere dingen kunnen wachten. Je zult ook ervaren dat ‘problemen’ als je niets doet ook worden opgelost.
  • Geef prioriteit aan zelfzorg; Als je goed voor jezelf zorgt, ben je in harmonie en ben je weerbaar en kun je tegen een stootje of een tegenslag. “Fouten” maken we allemaal, maar zonder “fouten” geen ervaring en zonder ervaring geen inzicht en dan kun je dus nooit een verandering teweegbrengen. We hebben energie nodig om tot verandering te komen en daarom moet je goed voor jezelf zorgen: goed eten, bewegen, ontspannen, slapen, enzovoort.
  • Versterk je zelfvertrouwen (zie zelfvertrouwen vergroten).
  • Voorkom stress (zie stress verminderen).
  • Zoek steun bij anderen; Maak duidelijk in welk proces je zit, overleg met je partner en vrienden en vertel hen over je plannen en doelen. Het delen van je status is fijn. Vraag je omgeving niet om ideeën en oplossingen te geven, maar vraag hen om te luisteren en er voor je te zijn. De ideeën en oplossingen komen vanzelf bij jou op als je je hart volgt. Je neemt dan vanzelf de goede beslissingen omdat jij dat wil (zie autonoom worden).

Er zijn dus en tal van mogelijkheden waaraan je kan werken. We maken samen een goed plan zodat jij stap voor stap successen kan boeken. Wij helpen je graag, maak een afspraak.

–>
contact-img
-->